Beeldbank Historie Zaanse Ziekenhuizen
 → 
 →  [Database nr. 5114]
 

 
 

 

 
 
 

 

Uitgebreid zoeken

Database nr. : 5114
 
Titel : Viering honderd jarig bestaan Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst, Kring Zaanland
Plaats/dorp : Kring Zaanland
Ziekenhuis : KNMG
Adres :
Datering : 22 mei 1965
Bijzonderheden : Kopstukken aan de wand in hotel de Prins. Namen bekend. In 1965 vond de officiŽle viering plaats van het 100-jarig bestaan van de Kring Zaanland van de KNMG (Koninklijke Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst).
Dr. Van Soeren memoreert in 1991 in een brief aan deze dag.
Hij schrijft over het glansjaar 1965, toen de Kring Zaanland zijn 100-jarig bestaan vierde, over een enthousiaste, goed samenwerkende ploeg collegae, niet gehinderd door financiŽle en organisatorische bemoeienissen van de overheid. In zijn terugblik beschrijft hij de ideale sfeer van saamhorigheid en besef van hun unieke positie in de maatschappij.
Verder schrijft Dr. Van Soeren in zijn boek (pagina 233 Ė 237) uitgebreid over een aantal feestelijke gebeurtenissen met betrekking tot deze viering.
Op 13 mei vindt de wetenschappelijke eeuwfeestvergadering plaats in de Lindenboomschool te Koog aan de Zaan.
Op 15 mei rijdt een groot aantal Kringleden thuiszittende zieken rond in de Noord Hollandse polders.
De plechtige herdenking in de Oostzijderkerk op 21 mei, met aansluitend een receptie in het Zaandamse Gemeentehuis aan de Burcht. De dag werd afgesloten met een eeuwfeestdiner voor de eeuwfeestcommissie met officiŽle gasten in Formosa, een chique restaurant aan het Spui in Amsterdam
De volgende dag, 22 mei, werd het feest voortgezet met een lunch en een autorally. Het slotfeest vond plaats in de Prins in Westzaan, waarbij het Zaanlands Artsen Cabaret een voorstelling verzorgde: Kermesse Medicinale.
Op de beeldbank vindt u een kleine selectie van de meer dan 100 fotoís die bij de viering van het 100 jarig bestaan zijn gemaakt. Wilt u meer fotoís van deze dagen bekijken, dan kunt u contact opnemen met de commissie. Zie foto's 5075 tm 5120
 
Fotograaf : Onbekend  
Unit :
Afdeling :
Rubriek : Jubileum
 
Heeft u bezwaar tegen publicatie van deze foto?
Zie dan het toestemmingsformulier.
 

     

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  


Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 11 maart 2021